032.jpg

Zelfstandig juriste Isabelle Wárlám merkt niets van wet DBA

‘Ik zal ook in 2017 geen werkloze zzp’ers worden’
In mei 2016 nam de Nederlandse overheid de wet deregulering beoordeling arbeidsrelatie aan. Deze zou de VAR vervangen, om het risico dat zzp’ers tot dan toe liepen te verkleinen. Bedrijven werden gevraagd meer verantwoordelijkheid te nemen, maar zij laten zzp’ers nu juist links liggen.
pieterhoeben-1.jpg

‘Ik wil dat we gewoon weer mogen werken’

Pieter Hoeben raakte door de wet DBA al zijn opdrachtgevers kwijt
In november 2016 zette Staatssecretaris Wiebes van Financiën een streep door de wet DBA in huidige vorm. Dit leidde tot veel tumult bij bedrijven en zzp’ers, want wat mag nu wel een wat mag nu niet? Organisaties zijn bang dat opeenvolgende opdrachten als arbeidsrelatie gezien worden en gooien massaal hun zzp’ers de deur uit. Dit overkwam ook Pieter Hoeben.
shutterstock_524602735.jpg

Handhaving wet DBA gaat voorlopig niet door

Toch geen vervanger van de VAR?
De kogel is door de kerk. Staatssecretaris Wiebes zet een streep door de wet DBA in zijn huidige vorm. Wat gaat er nu gebeuren?
shutterstock_524054470.jpg

Heeft het nieuwe keurmerk voor zzp-bemiddelaars meerwaarde?

Column Gabor Mooij
Veel zzp’ers krijgen via bemiddelaars hun opdrachten. Probleem is dat er veel bemiddelaars zijn en dat er vaak onduidelijkheid is over de kwaliteit van de bemiddelaar. Een nieuw keurmerk van de branchevereniging NBBU moet nu uitkomst bieden. Het biedt zelfstandigen en hun opdrachtgevers inzicht in de kwaliteit van een zzp-bemiddelaar. Heb jij wat aan dat keurmerk, of kan je beter zelf beoordelen of je met een goede intermediair te maken hebt?
MischaV.png

Bezorgdheid over nieuwe wet dba blijft groeien

Opdrachtgevers weren zzp'ers uit angst voor boete
Recruitmentorganisatie Michael Page is bemiddelaar tussen zzp'ers en opdrachtgevers. Managing director Mischa Voogt vertelt in een interview dat de wet dba wel eens flinke negatieve gevolgen voor de zzp-markt kan hebben. Ze merkt op dat steeds meer opdrachtgevers niet meer willen werken met zzp'ers.
pirat.jpg

Code Rood! Nieuwe VrijeStijl magazine is uit!

Inbraak in beeld, een hacker aan het werk & tips voor (online) bescherming
Een splinternieuwe editie van VrijeStijl magazine staat voor je klaar! Deze keer bespreken we jouw veiligheid als ondernemer en lichten we verschillende perspectieven uit. Zowel jouw online veiligheid als fysieke veiligheid komen aan bod.
Van VAR naar dba.PNG

Help! Van VAR naar DBA

Bekijk de talkshow over het verdwijnen van de VAR
De VAR is verdwenen en daar is de wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) voor in de plaats gekomen. Deze verandering zorgt voor veel verwarring. Maakt deze nieuwe regeling jouw leven als zzp'er nu juist makkelijker of krijg je veel administratieve rompslomp voor je kiezen?
VAR9.jpg

Geen VAR meer, wat betekent het precies?

Een overzicht van de veranderingen van de VAR
De VAR is 'hot topic' in het zzp-landschap, vooral omdat er veel verwarring over heerst. Wat is dit jaar precies veranderd en wat betekent dat voor jou? Experts Martijn Pennekamp (Ikwordzzper) en Paul den Ronden (Tentoo) schuiven aan tafel en leggen de situatie uit.
Schermafbeelding 2014-03-21 om 13.58.39.png

Welke soorten VAR-verklaringen waren er?

De vier verschillende typen
Als je bij de belastingdienst een Verklaring arbeidsrelatie (VAR) aanvroeg, kreeg je binnen acht weken te horen welk type VAR bij jouw situatie paste. Er waren vier verschillende typen. Hier lees je wat welke VAR-verklaring inhield.
ReactiesVAR.jpg

Zijn zzp’ers voorbereid op nieuwe VAR?

Zelfstandig ondernemers reageren
Er is al maandenlang veel te doen rond de vervanger van de VAR. Berichten over uitstel passeren de revue en duidelijkheid over de nieuwe modelcontracten die zzp’ers vanaf 1 mei 2016 moeten gebruiken is er niet. Hoe kijken jouw collega-ondernemers ertegenaan? Zijn ze voorbereid op de nieuwe manier van werken?
Getoond 1 tot 10 van 25. Er zijn meerdere pagina's.
Ga naar MijnZZP en chat met één van onze medewerkers! Je kunt ons ook bereiken op 020 2101496
Je administratie bijhouden is niet de leukste klus, maar wel noodzakelijk. Je kunt het jezelf makkelijker maken door online te gaan boekhouden. In dit whitepaper lees je daar alles over.
Sinds 1 mei is de VAR verdwenen en werken we met modelcontracten. Alle ins en outs over deze wetswijziging lees je in ons Dossier VAR.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer