SjabloonExportplan.png

Sjabloon Exportplan

Download het voorbeeld
Heb jij internationale ambities? Ben je aan het snuffelen over de grens? Om succesvol te ondernemen in het buitenland is het belangrijk dat je goed bent voorbereid. Met behulp van dit exportplan sta je stevig in je schoenen wanneer je de buitenlandse markt gaat verkennen.
nicole2.jpg

'Mensen inspireren en verbinden is mijn werk'

Nicole Lier haalde managementgoeroe Simon Sinek naar Nederland
'Ik liep een boekenwinkel binnen en zag het boek van een spreker waar ik regelmatig mee werk. Daarnaast lag het managementboek van Simon Sinek, 'Start with why'. Ik raakte geïnspireerd en heb vervolgens tweeënhalf jaar gewerkt om hem naar Nederland te krijgen.' Nicole Lier is eigenaar van ManagementPlezier en organiseert seminars met (internationaal) bekende topsprekers.
image1.JPG

‘Ondernemen is ‘breaking all the rules’’

Interview met Wintersportweerman Hajo Smit
Hij heeft de veelbezochte blog Wintersportweerman.nl opgezet waarmee hij elke dag zo’n 6000 unieke bezoekers bereikt. Daarnaast doet zelfstandig ondernemer Hajo Smit ook de pr voor verschillende wintersportgebieden en regelt hij zelfs huwelijken in Oostenrijk. En dat is nog niet alles.
noor.jpg

Zzp'er: wie had dat gedacht?

Noor Fenne organiseert studietrips in Denemarken
De Nederlandse Noor Fenne had nooit verwacht dat ze ondernemer zou worden. “Door naar Kopenhagen te verhuizen kwam ik uit mijn comfortzone,” vertelt ze. Noor over emigreren, internationaal ondernemen en hoe zij moeder- en ondernemerschap combineert.
produkttuin.jpg

Liesbeth brengt Zeeuws sap naar Kopenhagen

Hoe importeer ik een product naar Denemarken?
De Nederlandse Liesbeth Zonnevijlle woont en werkt sinds 1987 in Kopenhagen. Ze wil niet meer weg uit de Deense hoofdstad, maar in haar hart blijft ze altijd Zeeuwse. Daarom besluit ze nu een stukje Zeeland naar Denemarken te brengen: de sapjes van De Appelaere. Maar een product importeren, hoe doe je dat?
rico.jpg

Eens ondernemer, altijd ondernemer

Nederlandse webbouwer is zzp'er in Denemarken
Rico Echwald-Tijsen is een Nederlandse webbouwer in Denemarken. Zzp'er zijn is voor hem een bewuste keuze: hij wil niet meer anders. Echwald-Tijsen over ondernemen in Denemarken, werken met startups en zijn plannen voor de toekomst.
Schermafbeelding 2014-06-30 om 16.34.18.png

Het buitenland veroveren als zzp'er

Interview met Veronica Saris | Advocatenkantoor Saris
Heb jij er wel eens over nagedacht om je ook op de buitenlandse markt te richten? Of vind je dat iets voor grotere bedrijven en denk je dat dat voor jou niet haalbaar is? Zzp’er Veronica Saris bewijst dat je als zelfstandige prima voet aan de grond kunt krijgen in het buitenland. En dat je als zzp’er zelfs mee kunt op handelsmissie met de minister.
Wereld.jpg

De Starters in International Business-regeling, wat is dat?

Extra ondersteuning voor beginnende exporteurs
De regeling Starters in International Business is opgezet om starters op de exportmarkt een handje te helpen. Het is een voucher waarmee je tot 2.400 euro aan advies over internationalisatie kunt inkopen.
NathalievanVianen.jpg

De grens over? Pas je marketing aan

Blog van Nathalie van Vianen | TVcN Tolk- en Vertaalcentrum Nederland
Social media editor en tekstschrijver Nathalie van Vianen schrijft over en vertaalt de meest uiteenlopende onderwerpen. Van gadgets en koken tot reizen en nieuws. SEO is haar niet vreemd en ook websites ontwerpen gaat haar goed af.
webshop.jpg

Ik wil producten uit mijn webshop verkopen aan andere EU-landen

Waar moet ik rekening mee houden?
Wanneer je een webshop hebt is het niet vreemd als je (zo nu en dan) een bestelling uit het buitenland krijgt. Het internet is immers internationaal. Maar zo’n bestelling roept wel vragen op. Want hoe zit het eigenlijk met de btw als je aan een ander EU-land levert?

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer