Geld lenen.jpg

(Zakelijk) geld lenen als zzp’er een uitdaging

Toch gloort er licht aan de horizon
Je wilt als zzp’er geld lenen voor privédoeleinden bij een financiële instelling, zoals een bank. Dit kan zijn voor de aanschaf van consumenten goederen zoals een wasmachine, tv, koelkast of zelfs het kopen van een huis. Als zzp’er zijnde kan dit moeilijk zijn. De bank als geldverstrekker weet namelijk van een zzp’er niet hoeveel inkomen er het komende jaar zal zijn. Vergeleken met iemand die in loondienst werkt vindt de geldverstrekker dat er veel minder zekerheid is dat jij als zzp’er het geleende geld (met rente) ook terug kan betalen.
Stand KVKStartersdag.jpg

Terugblik op de KVK Startersdag 2019

Hebben we jou kunnen adviseren?
Op 22 juni stond ZZP Servicedesk op de KVK Startersdag in Den Haag en Utrecht. Wij vonden het een succes!
Verplichte AOV.jpg

Zzp’ers mogelijk verplicht verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid

Het pensioenakkoord zal verder uitgewerkt worden
Als het principeakkoord over pensioenen wordt doorgevoerd, moeten zzp’ers zich in de toekomst verplicht verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. En daar is niet iedere zzp’er blij mee.
KVK Startersdag 1920x1080_designer.jpg

Kom naar de KVK Startersdag 2019!

Op 2 november zijn wij erbij
Zzp’er worden is dat geen grote stap? Want als kleine ondernemer krijg je toch te maken met ingewikkelde fiscale regels zoals urenadministratie, BTW aangiftes en jaarrekeningen? Met marketing, met acquisitie en strategievorming? En ook nog met juridische zaken zoals algemene voorwaarden, allerlei overeenkomsten, aansprakelijkheid? En bij ziekte, wat moet je dan?
adult-afro-blazer-1080847.jpg

Zzp’er worden: iets voor mij?

Kom erachter in het één op één ZZP Startersgesprek
Zelfstandige zonder personeel, oftewel zzp’er, worden is de laatste jaren enorm populair geworden. En dat is een trend die zich nog wel zal voortzetten: door het starre Nederlandse ontslagrecht durven veel werkgevers geen vast personeel aan te nemen, terwijl de vrijheid als zzper, om bijvoorbeeld je eigen tijd in te delen, erg aantrekkelijk is voor veel mensen.
Schermafbeelding 2019-02-18 om 21.55.27.png

Zzp'er in de Zorg Startersavond

Een sfeerimpressie van de avond
TMI Academy bood op dinsdag 15 januari 2019 de zzp'er in de Zorg Startersavond aan. Tijdens deze avond spraken drie inspirerende sprekers, TMI Academy, Kamer van Koophandel en wij van ZZP Servicedesk. Alle sprekers deden verhaal over verschillende onderwerpen en boden de (toekomstige) zzp'ers handvatten om te kunnen starten óf verder te kunnen groeien als zzp'er in de zorg. Benieuwd hoe de avond is gegaan? Bekijk hier een sfeerimpressie van de zzp'er in de zorg startersavond!
Ingemar.png

Zorg-zzp’er Ingemar: ‘Kwaliteit staat voorop’

Interview met zzp'er in de zorg Ingemar
Het aantal zelfstandige ondernemers blijft groeien, en dat is maar goed ook, want het tekort aan zorgpersoneel houdt aan. Wij spraken Ingemar Emanuel, een zelfstandige operatieassistent. Hij is inmiddels al zeven jaar zzp’er en vertelt zijn visie op het ondernemerschap en wat zijn beroep zo mooi maakt.
care-caregiver-deal-45842.jpg

Hoe word ik zzp'er in de thuiszorg?

Er dient het een en ander geregeld te worden
Zowel helpende, verpleegkundigen en verzorgenden werken als zzp’er in de thuiszorg. Door de tekorten kunnen zzp'ers in de thuiszorg een relatief hoog uurtarief hanteren en een leuk, gevarieerd en uitdagend opdrachtportfolio samenstellen. Het is niet heel ingewikkeld om zzp’er in de thuiszorg te worden, alhoewel er wel het een en ander geregeld dient te worden.
adult-agreement-business-1089549.jpg

Wat heeft een opdrachtgever van je nodig?

Welke documenten zijn verplicht om aan de slag te kunnen?
Als zelfstandig ondernemer val je niet onder de arbeidsvoorwaarden van een organisatie. Er is dus geen sprake van een arbeidsovereenkomst, maar het is wel belangrijk om een aantal zaken vast te leggen. Daarnaast kan het zijn dat de opdrachtgever om een aantal documenten vraagt. Welke informatie en documenten zijn verplicht om aan de slag te kunnen?
Getoond 1 tot 10 van 128. Er zijn meerdere pagina's.
Doe de gratis test en ontdek via 8 statements hoe goed jij je boekhouding op orde hebt!
In het ZZP Startersgesprek krijg je de kans om 30 minuten telefonisch jouw ondernemerschap en jouw plannen en ideeën te bespreken met een bedrijfsadviseurs met een ondernemersachtergrond. Van tevoren vul je de speciaal ontwikkelde scan voor starters in, die de leidraad vormt voor het gesprek. Een gesprek dat je niet alleen inzicht geeft in jouw ondernemerschap maar waarin je ook, en voor jouw situatie, praktische adviezen krijgt.
Alle feiten over de zzp'er op een rij. Download hier!
Een bedrijf starten begint met een goed bedrijfsplan. Gebruik dit invulmodel met de belangrijkste zaken. Zo maak je jouw plannen haalbaar!
Voor jezelf beginnen gaat niet vanzelf. Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden en die je moet regelen. In deze checklist vind je alle zaken waar je als startende ondernemer aan moet denken.
Als je als ondernemer producten en/of diensten levert, dan is het handig om alles rond de (ver)koop en levering vast te leggen in je algemene voorwaarden. Maar hoe stel je deze voorwaarden op en waar moeten ze aan voldoen? Je leest er alles over in het gratis whitepaper.
Nadat je je klant al meerdere betalingsherinneringen hebt gestuurd, zonder gevolg, kun je een aangetekende ingebrekestelling sturen. ZZP Servicedesk heeft een voorbeeldbrief voor je opgesteld.
Als je als ondernemer diensten levert, dan is het handig om alles rond de (ver)koop en levering vast te leggen in je algemene voorwaarden. Daarom hebben wij een voorbeeld opgesteld. Let op: dit voorbeeld geldt voor levering van diensten.
Starten als zzp'er en klaar om een ondernemingsplan te schrijven? Download ons gratis sjabloon, makkelijk in te vullen en naar jouw wensen aan te passen.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer