adult-architect-architectural-design-1260309.jpg

Aantal onverzekerde zelfstandige bouwvakkers neemt toe

Slechts een derde heeft zich verzekerd
Het aantal zelfstandige ondernemers in de bouw met arbeidsongeschiktheidsverzekering daalt behoorlijk, zo meldt Trouw. Dit komt omdat verzekeringen te duur zijn en oudere bouwvakkers vaak geweigerd worden door de verzekeraars. Dat terwijl zzp’ers in de bouw juist een kwetsbare groep is.
close-up-court-courthouse-534204 (1).jpg

Kabinetsplannen zzp’ers onverenigbaar met Brusselse regels

Hoe nu verder?
De Europese Commissie heeft duidelijk gemaakt dat de kabinetsplannen om schijnzelfstandigheid en uitbuiting van zzp’ers tegen te gaan, in strijd zouden zijn met het EU-recht. Daarom zal de uitvoering van de plannen minstens een jaar worden uitgesteld.
shutterstock_1021932094.jpg

De beste zorgverzekering voor zzp’ers

Houd hier rekening mee als je een zorgverzekering gaat kiezen
Voor jou als zzp’er kan een zorgverzekering met een ruime dekking belangrijk zijn. Met bijvoorbeeld een ruime vergoeding voor fysiotherapie kun je snel weer aan het werk bij lichamelijke klachten. In de laatste twee maanden van het jaar kun je weer overstappen naar een andere zorgverzekering. Waar let je op bij het kiezen van een zorgverzekering?
shutterstock_616259696.jpg

Duidelijkheid voor zzp’er uitgesteld

Plannen regeerakkoord blijken onuitvoerbaar
Als zzp’er ben je vrij, onafhankelijk en kies je voor zelfstandigheid. Toch voelt het kabinet zich genoodzaakt duidelijke regels op te stellen voor de zzp-markt. Begin oktober 2017 werd het regeerakkoord gepresenteerd, met een aantal concrete plannen. Zo is de opschorting van de handhaving van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) verlengd tot 1 januari 2020 én is er een kans dat de wet vervangen gaat worden door de opdrachtgeversverklaring (webmodule). Daarnaast zouden er onder andere maatregelingen voor lage en hoge tarieven moeten worden genomen. Deze plannen uit het regeerakkoord blijken echter moeilijk uitvoerbaar. Daarom gaat het kabinet nog meer onderzoek doen, melden minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en minister Snel van Financiën aan de Tweede Kamer.
shutterstock_325084577.jpg

Infographic: wat verontrust een ondernemer het meest

Wakker liggen voor openstaande facturen. Volgens onderzoek krijgt 80% van de ondernemers regelmatig te maken met een onbetaalde factuur. En zeg nu zelf, dat is toch balen! Euler Hermes deed onderzoek onder MKB-ondernemers en zet de belangrijkste op een rijtje. Bekijk ze in de infographic
Wat is een ongevallenverzekering.jpg

De zakelijke autoverzekering

Wanneer is de zakelijke autoverzekering nodig en voordelig?
Stel, als ondernemer heb je een nieuwe auto op het oog. Is een zakelijke autoverzekering nodig en heeft deze dan voordelen? Soms kun je de auto beter particulier verzekeren. Verzekeraar Centraal Beheer geeft advies.
Untitled design9.jpg

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering, niets voor mij?

Hoe zit het nu écht met een AOV voor zzp’ers
Slechts 1 op de 5 zelfstandigen is verzekerd tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Voor sommigen is dat niet zo erg, omdat zij bijvoorbeeld ook nog in loondienst werken of een partner hebben die genoeg verdient. Maar heb je je inkomsten als zzp’er wél nodig om je levensstandaard te kunnen handhaven? Dan is het verstandig om je te verdiepen in de mogelijkheden om inkomensterugval bij arbeidsongeschiktheid door ziekte of een ongeval te voorkomen. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) kan dit.
Untitled design8.jpg

Aansprakelijk gesteld als zzp’er?

Wat nu? Een stappenplan
Je bent ondernemer. Je levert goed werk. Maar op een dag ontvang je een brief met een juridisch toontje. Een cliënt is ontevreden met wat je geleverd hebt. Maar erger nog, hij stelt je aansprakelijk voor de geleden schade. Wat nu?
Untitled design3.jpg

Zzp’er, denk na over de risico’s die je loopt

Arbeidsongeschiktheid
Ben je nooit ziek en is arbeidsongeschiktheid eigenlijk een beetje een ver-van-je-bed-show? Zo denken veel zzp’ers erover. Toch komt het vaker voor dan je denkt dat iemand na een ongeluk of ziekte niet meer door kan als zelfstandig ondernemer.
AOV verzekering.jpg

Is een AOV echt zo schreeuwend duur?

Blog van Nerina Vilchez
‘Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is zo duur, dat kun je als startende zelfstandige niet betalen.’ Deze bewering klinkt je vast niet onbekend in de oren. Maar klopt dat wel? Na een paar maanden ondernemen ben ik in de wereld van de AOV gedoken. En wat ik ontdekte verbaasde me.
Getoond 1 tot 10 van 42. Er zijn meerdere pagina's.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2018. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer