Geen voorziening.jpg

4 op de 10 zzp’ers geen voorziening voor arbeidsongeschiktheid

Vooral lage inkomens geen buffer
Begin 2019 heeft 41 procent van de zzp’ers aangegeven geen enkele voorziening te hebben voor eventuele arbeidsongeschiktheid. De verzekeringen zijn duur en er wordt geen spaargeld of beleggingen achter de hand gehouden voor eventuele arbeidsongeschiktheid. Dit blijkt uit cijfers uit de tweejaarlijkse Zelfstandigen Enquête Arbeid van TNO en het CBS.
Verplichte AOV.jpg

Zzp’ers mogelijk verplicht verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid

Het pensioenakkoord zal verder uitgewerkt worden
Als het principeakkoord over pensioenen wordt doorgevoerd, moeten zzp’ers zich in de toekomst verplicht verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. En daar is niet iedere zzp’er blij mee.
accident-adult-african-1539678.jpg

Alternatieven voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Een AOV staat erom bekend dat het een belangrijke, maar helaas vaak kostbare verzekering is.
"Ziek? Ik ben nooit ziek! Daarvoor ga ik toch geen dure verzekering afsluiten!" Een veelgehoorde reactie als het om een AOV gaat. Helaas is het risico vaak groter dan de meeste zzp’ers denken. En natuurlijk gaat het dan niet om een griepje. Ongeveer één op de acht mensen raakt al dan niet langdurig arbeidsongeschikt voordat zij de pensioengerechtigde leeftijd bereiken. Voor zzp’ers kan arbeidsongeschiktheid een grote financiële klap betekenen. Voor het geval dat je onverhoopt arbeidsongeschikt raakt, moet je dus zelf een voorziening regelen. Een AOV kan een uitstekende oplossing zijn, maar zijn er ook alternatieven?
adult-architect-architectural-design-1260309.jpg

Aantal onverzekerde zelfstandige bouwvakkers neemt toe

Slechts een derde heeft zich verzekerd
Het aantal zelfstandige ondernemers in de bouw met arbeidsongeschiktheidsverzekering daalt behoorlijk, zo meldt Trouw. Dit komt omdat verzekeringen te duur zijn en oudere bouwvakkers vaak geweigerd worden door de verzekeraars. Dat terwijl zzp’ers in de bouw juist een kwetsbare groep is.
close-up-court-courthouse-534204 (1).jpg

Kabinetsplannen zzp’ers onverenigbaar met Brusselse regels

Hoe nu verder?
De Europese Commissie heeft duidelijk gemaakt dat de kabinetsplannen om schijnzelfstandigheid en uitbuiting van zzp’ers tegen te gaan, in strijd zouden zijn met het EU-recht. Daarom zal de uitvoering van de plannen minstens een jaar worden uitgesteld.
shutterstock_1021932094.jpg

De beste zorgverzekering voor zzp’ers

Houd hier rekening mee als je een zorgverzekering gaat kiezen
Voor jou als zzp’er kan een zorgverzekering met een ruime dekking belangrijk zijn. Met bijvoorbeeld een ruime vergoeding voor fysiotherapie kun je snel weer aan het werk bij lichamelijke klachten. In de laatste twee maanden van het jaar kun je weer overstappen naar een andere zorgverzekering. Waar let je op bij het kiezen van een zorgverzekering?
shutterstock_616259696.jpg

Duidelijkheid voor zzp’er uitgesteld

Plannen regeerakkoord blijken onuitvoerbaar
Als zzp’er ben je vrij, onafhankelijk en kies je voor zelfstandigheid. Toch voelt het kabinet zich genoodzaakt duidelijke regels op te stellen voor de zzp-markt. Begin oktober 2017 werd het regeerakkoord gepresenteerd, met een aantal concrete plannen. Zo is de opschorting van de handhaving van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) verlengd tot 1 januari 2021 én is er een kans dat de wet vervangen gaat worden door de opdrachtgeversverklaring (webmodule). Daarnaast zouden er onder andere maatregelingen voor lage en hoge tarieven moeten worden genomen. Deze plannen uit het regeerakkoord blijken echter moeilijk uitvoerbaar. Daarom gaat het kabinet nog meer onderzoek doen, melden minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en minister Snel van Financiën aan de Tweede Kamer.
shutterstock_325084577.jpg

Infographic: wat verontrust een ondernemer het meest

Wakker liggen voor openstaande facturen. Volgens onderzoek krijgt 80% van de ondernemers regelmatig te maken met een onbetaalde factuur. En zeg nu zelf, dat is toch balen! Euler Hermes deed onderzoek onder MKB-ondernemers en zet de belangrijkste op een rijtje. Bekijk ze in de infographic
Verzekeren auto.jpg

De zakelijke autoverzekering

Wanneer is de zakelijke autoverzekering nodig en voordelig?
Stel, als ondernemer heb je een nieuwe auto op het oog. Is een zakelijke autoverzekering nodig en heeft deze dan voordelen? Soms kun je de auto beter particulier verzekeren.
Untitled design9.jpg

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering, niets voor mij?

Hoe zit het nu écht met een AOV voor zzp’ers
Slechts 1 op de 5 zelfstandigen is verzekerd tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Voor sommigen is dat niet zo erg, omdat zij bijvoorbeeld ook nog in loondienst werken of een partner hebben die genoeg verdient. Maar heb je je inkomsten als zzp’er wél nodig om je levensstandaard te kunnen handhaven? Dan is het verstandig om je te verdiepen in de mogelijkheden om inkomensterugval bij arbeidsongeschiktheid door ziekte of een ongeval te voorkomen. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) kan dit.
Getoond 1 tot 10 van 45. Er zijn meerdere pagina's.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer