close-up-court-courthouse-534204 (1).jpg

Kabinetsplannen zzp’ers onverenigbaar met Brusselse regels

Hoe nu verder?
De Europese Commissie heeft duidelijk gemaakt dat de kabinetsplannen om schijnzelfstandigheid en uitbuiting van zzp’ers tegen te gaan, in strijd zouden zijn met het EU-recht. Daarom zal de uitvoering van de plannen minstens een jaar worden uitgesteld.
shutterstock_485193685.jpg

Mogelijk verplicht pensioen voor zzp’ers

Nibud streeft naar automatisch pensioenstelsel
In tegenstelling tot mensen in loondienst, ben je als zzp’er zelf verantwoordelijk voor het regelen van je pensioen. Volgens Nibud denken te weinig mensen goed na over hun financiële situatie na hun 66e levensjaar. Daarom vindt het instituut dat iedere zelfstandige ondernemer automatisch moet sparen voor een pensioen.
pensioen-fonds.jpg

Whitepaper: Pensioen

Heb jij al je pensioenzaken op orde?
In onderstaand whitepaper lees je alles over het regelen van je pensioen als zelfstandig ondernemer. Je hebt geen maandelijks loonstrookje waarvan een vast percentage wordt afgeschreven voor jouw pensioen. Je moet het dus echt zelf doen. In dit gratis whitepaper lees je precies hoe je dit aanpakt.
ZZPSD-WP#4-Overlijden-v2-DEF.jpg

Goed geregeld: Overlijden

Download het whitepaper in MijnZZP
Soms is het verstandig dingen te weten die je liever niet had geweten. Zo kun je bijvoorbeeld onverhoopt overlijden. Wat betekent dat voor je bedrijf? Heb jij je zaken op orde of hebben jouw nabestaanden een groot probleem als jij er niet meer bent? Hierover lees je alles in dit whitepaper ‘dat eigenlijk niemand wil lezen’.
VrijeStijl5.png

Lees in de nieuwe editie van VrijeStijl alles over geldzaken!

Het nieuwe magazine voor zzp'ers ligt voor je klaar
Er is weer een nieuwe editie verschenen van VrijeStijl, het online magazine voor zelfstandig ondernemers. Zoals altijd staat VrijeStijl weer vol met inspirerende verhalen voor en over zelfstandig professionals.
pensioenonderzoek.jpg

Helft ondernemers spaart zelf voor pensioen

Jonge generatie wil zelfs voor 50e stoppen met werken
Ondernemers zonder personeel denken gemiddeld 2.869 euro per maand nodig te hebben vanaf het moment dat ze stoppen met ondernemen. Dat blijkt uit onderzoek van Dutch Network Group.
pensioen zzp

Vooral vrouwelijke zzp’ers bouwen maar een klein pensioen op

Tips om geld te sparen voor je oude dag
Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 57 procent van de zzp’ers in Nederland verwacht door te moeten werken na het bereiken van de AOW-leeftijd. Zelfstandig ondernemers hebben over het algemeen niet het gemak van een pensioenregeling vanuit een werkgever, wat tot gevolg heeft dat de gemiddelde zzp’er weinig tot geen geld opzij zet voor een pensioen.
bar.jpg

Financiële risico’s vermijden voor zzp'ers

5 vragen en antwoorden
Je wilt als zelfstandige doen wat je leuk vindt, zonder je zorgen te hoeven maken over financiën. Maar als ondernemer moet je nu eenmaal zelf je pensioen en verzekeringen regelen. Hoe dek je zoveel mogelijk financiële risico’s af? Pensioenspecialist Floris Baretta van Accon avm beantwoordt vragen over het vermijden van financiële risico’s.
pensioen bijstand.jpg

Zzp’ers hoeven hun pensioen niet meer op te eten

Pensioenregeling voor zzp’ers in de bijstand
Zzp’ers in de bijstand krijgen bescherming van hun pensioen. De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Kleinsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zzp’ers met een pensioenvermogen tot 250.000 euro worden beschermd voor de vermogenstoets. Wat betekent deze wet voor jou?
brightpensioen.jpg

BrightPensioen officieel van start

ZZP-pensioen en BrightPensioen: wat zijn de verschillen?
Het ZZP-pensioen heeft er een concurrent bij: BrightPensioen. Op donderdag 12 februari lanceerden de trotse initiatiefnemers Karin Jokobsen, Annemieke Beijerinck en Sjaak Zonneveld hun gloednieuwe pensioenfonds. “Alle deelnemers zijn mede-eigenaar,” vertelt Sjaak. “Dat is een van de dingen die onze start-up uniek maakt in Nederland.”
Getoond 1 tot 10 van 20. Er zijn meerdere pagina's.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer