WPAV300x300 (1).jpg

Alles over Algemene Voorwaarden

Gratis whitepaper
Als je als ondernemer producten en/of diensten levert, dan is het handig om alles rond de (ver)koop en levering vast te leggen in je algemene voorwaarden. Maar hoe stel je deze voorwaarden op en waar moeten ze aan voldoen?
shutterstock_325084577.jpg

Overeenkomst van opdracht

Een model voor een overeenkomst tussen opdrachtgever en opdrachtnemer
Een overeenkomst van opdracht is een schriftelijke overeenkomst waarin twee partijen vastleggen dat de opdrachtnemer een opdracht uitvoert voor de opdrachtgever.
rinskejansen.jpg

Als zzp’er overstappen van eenmanszaak naar een bv

Blog van Rinske Jansen | De Administratiekamer
Als zzp’er kennen we het allemaal: een periode dat alles meezit. Meer dan voldoende werk, weinig kosten en goede vooruitzichten. Stiekem zijn we de andere tijden vergeten. Die van zoeken en vragen om werk, de onverwachte toename van kosten en het gevoel ‘hoe moet het verder?’.
Schermafbeelding 2014-07-24 om 13.12.20.png

Wat is een overeenkomst van opdracht?

En wat staat er precies in?
Als je als zzp’er voor iemand een opdracht gaat uitvoeren, krijg je te maken met contracten. De meeste freelancers werken op basis van een overeenkomst van opdracht (ovo). Dat wordt ook wel een freelance overeenkomst genoemd. Maar wat is het nu precies?
algemenevoorwaarden zzp.png

Waarom heb je algemene voorwaarden nodig?

Duidelijkheid over je bedrijfsvoering
Met algemene voorwaarden laat je aan jouw klant zien onder welke voorwaarden jij voor hem werkt. Hiermee maak je direct duidelijk wat jouw rechten en plichten zijn. Je verkleint jouw ondernemersrisico. Wat moet er allemaal in je algemene voorwaarden staan?
Meldplicht datalekken.jpg

Geldt de meldplicht datalekken ook voor zzp'ers?

Dit moet je weten als je persoonsgegevens verwerkt
De meldplicht datalekken geldt sinds 1 januari 2016. Dit houdt in dat alle bedrijven en overheden die persoonsgegevens verwerken, melding moeten doen van ernstige datalekken. Als jij als zzp’er persoonsgegevens verwerkt voor jouw onderneming, geldt deze meldplicht dus ook voor jou.
Schriftelijke overeenkomst zzp.jpg

Het belang van een schriftelijke overeenkomst

Blog van Berthe Schellinger - Akse | Juridisch adviseur bij Accon avm
Het belang van het schriftelijk vastleggen van opdrachten en het hebben van algemene voorwaarden wordt vaak onderschat. Veelal worden opdrachten niet- of nauwelijks vastgelegd, wat leidt tot een zwakke positie als een conflict met een opdrachtgever ontstaat, terwijl je dit eenvoudig kunt voorkomen!
opdrachtgeversverklaring.jpg

Wet DBA definitief van de baan | Leve de opdrachtgeversverklaring

Minimumtarief voor zzp'ers
Zzp'ers kunnen opgelucht ademhalen. Rutte III zet een streep door de gehekelde wet DBA. Hiervoor in de plaats komt een nieuwe wet die zzp'ers en opdrachtgevers zekerheid moet geven of er wel of geen sprake is van een dienstverband.

Sjabloon Ondernemingsplan

Ben je van plan een bedrijf te starten? Begin niet zonder ondernemingsplan! Leg al je plannen vast en zorg dat je een realistisch plan maakt. Download ons sjabloon ondernemingsplan om goed te beginnen.
1juli.jpg

Wat verandert er op 1 juli 2015?

Wetswijzigingen per 1 juli
Per 1 juli 2015 gelden er weer een aantal nieuwe wetten en regels. We hebben de belangrijkste wetswijzigingen die voor jou van toepassing zijn geselecteerd.
Getoond 1 tot 10 van 48. Er zijn meerdere pagina's.

Juridisch advies voor jouw onderneming
HelloLaw gelooft dat er nogal wat anders kan in de juridische wereld. Lagere kosten, maar vooral duidelijkheid. Praktisch en begrijpelijk juridisch advies waar je écht iets aan hebt.
Als je als ondernemer producten en/of diensten levert, dan is het handig om alles rond de (ver)koop en levering vast te leggen in je algemene voorwaarden. Maar hoe stel je deze voorwaarden op en waar moeten ze aan voldoen? Je leest er alles over in het gratis whitepaper.
Als je als ondernemer diensten levert, dan is het handig om alles rond de (ver)koop en levering vast te leggen in je algemene voorwaarden. Daarom hebben wij HelloLaw een voorbeeld opgesteld. Let op: dit voorbeeld geldt voor levering van diensten.
Nadat je je klant al meerdere betalingsherinneringen hebt gestuurd, zonder gevolg, kun je een aangetekende ingebrekestelling sturen. ZZP Servicedesk heeft een voorbeeldbrief voor je opgesteld.
Voorkom dat je bedrijf uit elkaar valt als jij er (plotseling) niet meer bent. Download het gratis whitepaper voor alle informatie rondom overlijden.
Zorg dat je je zaken op orde hebt en download het gratis whitepaper 'Echtscheiden'. Zo voorkom je dat je bedrijf geschaad wordt als je gaat scheiden.
Neem jij een boekhouder in de arm voor de administratie van jouw bedrijf? Dan is het slim om de exacte afspraken tussen jou en jouw boekhouder vast te leggen in een contract. Download hier gratis een voorbeeldcontract.
Een overeenkomst van opdracht is een schriftelijke overeenkomst waarin twee partijen vastleggen dat de opdrachtnemer een opdracht uitvoert voor de opdrachtgever. Download gratis in MijnZZP.
Eén service voor antwoorden op vragen zoals: Hoe stel ik een contract op? Hoe zit het met mijn aansprakelijkheid? Ik krijg niet betaald, wat nu? Hoe zit het met intellectueel eigendom? Gratis voor leden van ZZP Servicedesk

ZZP Servicedesk © 2014-2018. ZZP Servicedesk is onderdeel van Dutch Network Group . Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden