MKB Servicedes kerstapkkettenonderzoek 2017.png

Kerstpakkettenonderzoek 2017

Denk jij aan je opdrachtgever of hij aan jou?
Wat doe jij dit jaar met kerst? Denk jij aan je opdrachtgever of verwacht jij dat je wat krijgt? Je kunt natuurlijk ook je voordeel doen en iemand even verassen met een tip. Niet iedereen heeft immers een goed idee.
Etiquette kerst zzp.png

Wat moet je voor jouw klanten doen rond de feestdagen?

Tips van etiquettedeskundige Lilian Woltering
Het einde van het jaar nadert. Dat betekent dat het tijd is om je af te vragen of je rond de feestdagen iets bijzonders moet doen voor jouw opdrachtgevers. Wat gepast is rond kerst en oud en nieuw weet etiquettedeskundige Lilian Woltering, die zelf zzp’er is. Zij vertelt wat je voor jouw klanten kunt doen deze feestdagen.
zakelijke kerstkaart.jpg

Stuur jij jouw klanten kerstkaarten?

Blog van Kelly Bakker | Macloune
Het is alweer half december en dat betekent dat het tijd wordt om na te denken over de (zakelijke) kerstkaart voor dit jaar. Veel bedrijven kiezen tegenwoordig niet meer voor een ‘echte’ kerstkaart, maar voor een digitale. Dat is immers veel goedkoper. Maar de attentiewaarde van een echte kerstkaart is vele malen hoger dan die van een e-mail.
922349_40799541.jpg

Hoe ziet een goede zakelijke kerstkaart eruit?

Bedank je klanten met een unieke kerstgroet
De kerstdagen staan weer voor de deur en dat betekent dat er weer kerstkaarten geschreven mogen worden. Natuurlijk doe je dit naar familie en vrienden, maar een kaartje valt bij de klant ook erg in de smaak. Kelly Bakker, zelfstandig grafisch vormgever onder de naam Macloune, vertelt hoe je een kerstkaart maakt waarmee je opvalt tussen alle andere kaartjes.
cheers-drink-hand-544961.jpg

Feesten op kosten van de zaak

Wat zijn representatiekosten nu precies?
Als ondernemer moet je jezelf en je eenmanszaak goed neerzetten en kunnen presenteren. De kosten daarvoor zijn kosten die je maakt voor je zaak en deze zijn dus aftrekbaar. Maar er zit een grens aan.
feestdagen tips zzp.jpg

ZZP Feestdagenvragen: Welke tip zou je andere zzp’ers mee willen geven in het nieuwe jaar?

Antwoorden van collega-zzp’ers
December is een maand die draait om gezellig samen zijn. Als zzp'er zit je vaak alleen en daardoor vergeet je misschien dat er honderduizenden collega-zzp'ers die je om advies kunt vragen. Onze redactie maakt van die wetenschap gebruik en legt deze maand verschillende feestdagenvragen voor aan zzp’ers. Vandaag de vraag: Welke tip zou je andere zzp’ers mee willen geven in het nieuwe jaar?
shutterstock_281822831.jpg

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Zo maak je een goede start in het nieuwe jaar
Oud en nieuw is voor zelfstandig ondernemers altijd de symbolische afsluiting van een periode. Er wordt een jaar afgesloten en er ligt weer een nieuw fris jaar voor je open, met nieuwe kansen. Ondernemerscoach Bas van Straaten vertelt hoe jij in het nieuwe jaar goed van start gaat.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer