shutterstock_519502300.jpg

Als zzp’er een huis kopen?

Waar moet je op letten als je een hypotheek wilt afsluiten?
Veel zzp’ers denken nog steeds dat een bank ze geen hypotheek zal verstrekken. Toch kan een zzp’er tegenwoordig al na 1 jaar ondernemen bij veel hypotheekverstrekkers een hypotheek aanvragen. Met of zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
shutterstock_1139688449.jpg

Prinsjesdag 2018: wat betekent dit voor jou als zzp'er?

De belangrijkste veranderingen op een rij
In de miljoenennota staan de plannen van het kabinet voor het volgende jaar en hoe deze plannen worden bekostigd. Volgens minister van financiën Wopke Hoekstra gaat het op dit moment goed met de economie en overheidsfinanciën in Nederland. Het kabinet heeft een begroting gepresenteerd “die Nederland sterker, veiliger en welvarender maakt” en die het land “voorbereidt op de toekomst”. Dit zijn de kabinetsplannen die relevant zijn voor jou als zzp'er.
Pricewise-Hypotheek.jpg

Ook als zzp’er kun je een hypotheek krijgen!

Stijgende winst is belangrijk
Een hypotheek krijgen, moeilijk voor een zzp’er? Valt heel erg mee. Je moet je alleen bij de aanvraag goed realiseren waar de hypotheekverstrekker op let. Dat zetten we hier voor jou op een rijtje.
hypotheek5.jpg

Persoonlijk krediet voor zzp’ers

Het tij lijkt te keren voor zzp'ers
De zzp’er heeft niet alleen te maken met de rompslomp rond het financieren van zijn of haar onderneming, hij moet ook nog eens door allerlei hoepels springen om gewoon te kunnen leven. Voor zzp’ers is persoonlijke financiering moeilijker dan voor mensen met een vaste baan. Erg vervelend en ook onnodig, want de voorwaarden die kredietverleners stellen zijn vaak te zwaar.
hypotheek1.jpg

Op zoek naar een hypotheek als zzp'er?

Knap lastig, maar er zijn opties
Links en rechts hoor je verhalen over de problemen die zzp’ers tegen komen als ze een hypotheek willen afsluiten om hun huis te financieren. De zzp-markt blijft gestaag groeien; een antwoord van de banken was nodig. Steeds meer banken bieden daarom nu ook hypotheken aan voor zzp’ers.
Prinsjesdag zzp.jpg

Belangrijkste maatregelen Prinsjesdag 2015

Ook zzp'er krijgt belastingvoordeel
Laten wij beginnen met het goede nieuws: de zelfstandigenaftrek blijft gewoon bestaan. En zzp'ers zullen net als andere werknemers profiteren van de verlaging van de IB-tarieven. De verlaging van de loonkosten voor de laagstbetaalden kan echter uitpakken als prijsconcurrentie.
Zzp hypotheek.jpg

Een hypotheek aanvragen als zzp’er: is dat echt zo moeilijk?

Twee zelfstandig ondernemers delen hun ervaringen
Als zelfstandige een hypotheek krijgen; bijna onmogelijk als je de berichtgeving moet geloven. Hoewel het aantal zzp’ers in Nederland blijft groeien, lijken de banken niet mee te groeien. Een vaste aanstelling blijft heilig in hypothekenland.
Schermafbeelding 2014-08-15 om 15.58.34.png

Download het whitepaper Online Boekhouden

Alles wat je moet weten over een online administratie
Je administratie bijhouden is niet de leukste klus, maar wel noodzakelijk. Gelukkig zijn er manieren waarop je het jezelf makkelijker kunt maken. Boekhouden kan tegenwoordig ook online, in de cloud. In dit whitepaper lees je hoe dat werkt en kun je ontdekken of dit een goede oplossing is voor jouw administratie
hypotheek.jpg

Hypotheek krijgen als startende ondernemer?

Er zijn mogelijkheden
Voor zzp'ers was het altijd lastig om een koophuis gefinancierd te krijgen. Voor starters al helemaal, die namen vaak niet eens de moeite om de gang naar de bank te maken. Gelukkig zien de banken dat graag veranderen en het beleid wat betreft lenen verandert langzaam. Op dit moment zijn er namelijk wel degelijk mogelijkheden voor het afsluiten van een hypotheek.
Welke documenten heb je nodig bij voor de hypotheekaanvraag? Gebruik deze checklist!
Vroeger ging je als ondernemer standaard naar de bank als je extra geld nodig had. Nu is de situatie anders. Sinds de kredietcrisis moeten banken vaker nee verkopen. Gelukkig komen er steeds meer alternatieven bij om je bedrijf te financieren. Welke? Dat lees je in dit whitepaper.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer