shutterstock_519872152.jpg

KvK Startersdag

Stel ons jouw vragen!
Op zaterdag 30 juni vindt de Kamer van Koophandel (KvK) Startersdag plaats. Deze dag staat in het teken van informatie en inspiratie voor ondernemers; of je nou starter of al langere tijd ondernemer bent.
Stijntje de Boer VrijeStijl zzp wijn.PNG

Stijntje wordt vinoloog

Ze tilt haar bedrijf naar een hoger niveau
Als zelfstandig ondernemer moet je jezelf blijven ontwikkelen. Wijnimporteur Stijntje de Boer volgt momenteel een opleiding tot vinoloog. Met die titel kan ze haar bedrijf De Boer en Wijn nog beter in de markt zetten.
Helma.jpg

De grens van de zzp'er

Column van Helma Lensen-Aertssen | Goacid
Als ondernemer moet je soms je grenzen verleggen. Je leert nieuwe dingen, spreekt mensen die je intimideren of je moet iets eten wat je eigenlijk nog nooit op hebt. Maar overal is een uiterste grens voor. Deels worden deze grenzen bepaald door normen en waarden, deels door principes. Maar wáár ligt de grens voor het investeren in jezelf? Wanneer is iets nog rendabel en vanaf welk moment ben je tijd en geld aan het weggooien?
bedrijfsprocessen optimaliseren zzp.jpg

Hoe optimaliseer ik bedrijfsprocessen?

Tips van expert Robin Brinkerink | UNC Plus Delta
Als zzp’er hop je vaak van het ene project naar het andere. Zeker als je in de zakelijke dienstverlening zit. Je wilt dat jouw project een blijvend effect heeft voor de klant, zodat je goede referenties krijgt en de volgende keer weer wordt ingehuurd. Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw project slaagt? Door bedrijfsprocessen te optimaliseren.
Bijscholing

Hoe blijf ik up-to-date binnen mijn vakgebied?

Zorg dat je kunt blijven concurreren
Investeren is vanzelfsprekend voor elke ondernemer. Anders kun je niet concurreren. Als zzp’er betekent dit dat je moet investeren in jezelf.
Ingrid Larmoyeur -- vinissima.JPG

Zomerserie: ‘Als vinoloog kan ik nooit de kost verdienen’

Interview met Ingrid Larmoyeur | Vinoloog en eigenaar van Vinissima
Ingrid Larmoyeur werkt parttime als vinoloog. Kan ze ervan rondkomen en hoe is haar liefde voor wijn ontstaan?
Workshop klanten vinden zzp.JPG

Bekijk de workshop 'Klanten vinden'

Vol tips en trucs
Het belangrijkste voor iedere zelfstandig ondernemer is het hebben van genoeg klanten/opdrachtgevers. Maar hoe kom je in contact met mensen die van jouw product of dienst gebruik willen maken?
Reizen zzp

De wereld rondreizen en ondertussen geld verdienen, hoe doe je dat?

Vertaler Floor Ketting vertelt hoe zij het aanpakt
Een paar maanden doorbrengen in Guatemala, een cursus Portugees volgen in Rio de Janeiro en ondertussen gewoon geld blijven verdienen. Dat is een leven waar velen van dromen. En voor de Amsterdamse Floor Ketting de realiteit. Zij reist de hele wereld over terwijl ze ook haar vertaalbureau Lingua Flora draaiende houdt.
Meral.jpg

Tollend in bed van enthousiasme

Meral Soydas combineert haar baan met zelfstandig werken als fotograaf
Hard aan de weg timmeren als fotograaf, terwijl je ook nog vier dagen per week als psycholoog werkt. Zo ziet het leven van Meral Soydas er momenteel uit. Meral: “Ze noemen me ook wel ‘de timemanagement-koningin’.”
crkbo.jpg

Wat is het CRKBO?

Btw-vrijstelling als docent en trainer
Ben je zelfstandig professional en geef je les? Dan kun je vrijstelling van btw aanvragen. Dit doe je bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Je moet hiervoor een vragenlijst doorlopen en aan bepaalde voorwaarden voldoen. Wanneer kom je in aanmerking voor vrijstelling?
Getoond 1 tot 10 van 14. Er zijn meerdere pagina's.
Hoe vind je opdrachtgevers via LinkedIn? Welke studie studiekosten kun je wel of niet aftrekken? En hoe houd je een goede balans tussen werk en privé? Antwoorden lees je in het nieuwe VrijeStijl Magazine!
Als ZZP'er ben je vrij maar niet alleen. Wil je eenvoudig in contact komen met collega-zzp'ers en mogelijke opdrachtgevers? Maak en publiceer je gratis MijnZZP-profiel!

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2018. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer