Google Digitale Werkplaats (2).jpg

Google komt met Digitale Werkplaats naar Apeldoorn, Eindhoven en Nijmegen

Al 120.000 Nederlandse ondernemers en studenten getraind in digitale vaardigheden
Amsterdam, 2 april 2019. - Internet kan helpen bij het vergroten van de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt en het laten groeien van een bedrijf. Maar om optimaal de kansen van het internet te kunnen benutten zijn digitale vaardigheden cruciaal. In mei en juni zal Google met de Digitale Werkplaats daarom verschillende steden in Nederland aandoen om workshops aan ondernemers en studenten te geven over onder meer het vergroten van online zichtbaarheid van hun bedrijf, online veiligheid en het analyseren van hun website.
shutterstock_140404582.jpg

Aantal zzp'ers in zorg groeit met 1.000 inschrijvingen per maand

In 2018 al ruim 120.000 zzp'ers met een zorgfunctie ingeschreven bij KvK
Op dinsdag 21 augustus werd er in de uitzending van Nieuwsuur aandacht besteed aan het groeiende aantal zzp’ers in de zorg. Als gevolg van de personeelstekorten in de zorg, stijgt de werkdruk bij het personeel. Ze moeten harder werken op onregelmatige tijden, tegen een niet al te hoog salaris. Steeds meer zorgmedewerkers kiezen er daarom voor hun baan op te zeggen en verder te gaan als zelfstandige.
Stijntje de Boer VrijeStijl zzp wijn.PNG

Stijntje wordt vinoloog

Ze tilt haar bedrijf naar een hoger niveau
Als zelfstandig ondernemer moet je jezelf blijven ontwikkelen. Wijnimporteur Stijntje de Boer volgt momenteel een opleiding tot vinoloog. Met die titel kan ze haar bedrijf De Boer en Wijn nog beter in de markt zetten.
Helma.jpg

De grens van de zzp'er

Column van Helma Lensen-Aertssen | Goacid
Als ondernemer moet je soms je grenzen verleggen. Je leert nieuwe dingen, spreekt mensen die je intimideren of je moet iets eten wat je eigenlijk nog nooit op hebt. Maar overal is een uiterste grens voor. Deels worden deze grenzen bepaald door normen en waarden, deels door principes. Maar wáár ligt de grens voor het investeren in jezelf? Wanneer is iets nog rendabel en vanaf welk moment ben je tijd en geld aan het weggooien?
bedrijfsprocessen optimaliseren zzp.jpg

Hoe optimaliseer ik bedrijfsprocessen?

Tips van expert Robin Brinkerink | UNC Plus Delta
Als zzp’er hop je vaak van het ene project naar het andere. Zeker als je in de zakelijke dienstverlening zit. Je wilt dat jouw project een blijvend effect heeft voor de klant, zodat je goede referenties krijgt en de volgende keer weer wordt ingehuurd. Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw project slaagt? Door bedrijfsprocessen te optimaliseren.
Bijscholing

Hoe blijf ik up-to-date binnen mijn vakgebied?

Zorg dat je kunt blijven concurreren
Investeren is vanzelfsprekend voor elke ondernemer. Anders kun je niet concurreren. Als zzp’er betekent dit dat je moet investeren in jezelf.
Ingrid Larmoyeur -- vinissima.JPG

Zomerserie: ‘Als vinoloog kan ik nooit de kost verdienen’

Interview met Ingrid Larmoyeur | Vinoloog en eigenaar van Vinissima
Ingrid Larmoyeur werkt parttime als vinoloog. Kan ze ervan rondkomen en hoe is haar liefde voor wijn ontstaan?
Workshop klanten vinden zzp.JPG

Bekijk de workshop 'Klanten vinden'

Vol tips en trucs
Het belangrijkste voor iedere zelfstandig ondernemer is het hebben van genoeg klanten/opdrachtgevers. Maar hoe kom je in contact met mensen die van jouw product of dienst gebruik willen maken?
Reizen zzp

De wereld rondreizen en ondertussen geld verdienen, hoe doe je dat?

Vertaler Floor Ketting vertelt hoe zij het aanpakt
Een paar maanden doorbrengen in Guatemala, een cursus Portugees volgen in Rio de Janeiro en ondertussen gewoon geld blijven verdienen. Dat is een leven waar velen van dromen. En voor de Amsterdamse Floor Ketting de realiteit. Zij reist de hele wereld over terwijl ze ook haar vertaalbureau Lingua Flora draaiende houdt.
Meral.jpg

Tollend in bed van enthousiasme

Meral Soydas combineert haar baan met zelfstandig werken als fotograaf
Hard aan de weg timmeren als fotograaf, terwijl je ook nog vier dagen per week als psycholoog werkt. Zo ziet het leven van Meral Soydas er momenteel uit. Meral: “Ze noemen me ook wel ‘de timemanagement-koningin’.”
Getoond 1 tot 10 van 15. Er zijn meerdere pagina's.
Hoe vind je opdrachtgevers via LinkedIn? Welke studie studiekosten kun je wel of niet aftrekken? En hoe houd je een goede balans tussen werk en privé? Antwoorden lees je in het nieuwe VrijeStijl Magazine!
Als ZZP'er ben je vrij maar niet alleen. Wil je eenvoudig in contact komen met collega-zzp'ers en mogelijke opdrachtgevers? Maak en publiceer je gratis MijnZZP-profiel!

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer