KOR.jpg

Vanaf januari 2020 vernieuwde kleineondernemersregeling (KOR) voor kleine ondernemers

Is de vernieuwde KOR voor jou interessant?
De kleineondernemingsregeling (KOR) is gemoderniseerd en gaat in op 1 januari 2020. Door de vereenvoudiging van de nieuwe KOR verminderen de administratieve lasten voor zowel kleine ondernemers als de Belastingdienst. Ondernemers die een jaaromzet van minder dan € 20.000 hebben, kunnen gebruikmaken van de regeling en vrijgesteld worden van btw. De KOR kan een belangrijke regeling voor (startende) zzp’ers zijn, maar is deze in jouw situatie ook voordelig?
Geld lenen.jpg

(Zakelijk) geld lenen als zzp’er een uitdaging

Toch gloort er licht aan de horizon
Je wilt als zzp’er geld lenen voor privédoeleinden bij een financiële instelling, zoals een bank. Dit kan zijn voor de aanschaf van consumenten goederen zoals een wasmachine, tv, koelkast of zelfs het kopen van een huis. Als zzp’er zijnde kan dit moeilijk zijn. De bank als geldverstrekker weet namelijk van een zzp’er niet hoeveel inkomen er het komende jaar zal zijn. Vergeleken met iemand die in loondienst werkt vindt de geldverstrekker dat er veel minder zekerheid is dat jij als zzp’er het geleende geld (met rente) ook terug kan betalen.
Beleggen.jpg

Beleggen als zzp’er: zakelijk of privé

Betaal niet teveel
Zet jij het geld dat je als zzp’er verdient wel voldoende aan het werk? Niet alleen je rendement, maar ook de belasting speelt daarbij een rol.
close-up-court-courthouse-534204 (1).jpg

Kabinetsplannen zzp’ers onverenigbaar met Brusselse regels

Hoe nu verder?
De Europese Commissie heeft duidelijk gemaakt dat de kabinetsplannen om schijnzelfstandigheid en uitbuiting van zzp’ers tegen te gaan, in strijd zouden zijn met het EU-recht. Daarom zal de uitvoering van de plannen minstens een jaar worden uitgesteld.
adult-business-desk-296886.jpg

Zo houd je de administratie succesvol bij

Een aantal tips
Het opzetten van een onderneming kost veel tijd. Je dient je netwerk op te bouwen, probeert contact te zoeken met potentiële opdrachtgevers en leveranciers, je bent aan het nadenken over hoe je jezelf wil promoten of misschien ben je een eigen website aan het bouwen. Maar denk je ook aan je administratie?
atm-bank-banking-259200.jpg

Factoring voor zzp’ers: hoe werkt het precies?

De voor- en nadelen op een rij
Als zzp’er wacht je niet graag op de betaaltermijn van je opdrachtgever. Eigenlijk wil je helemaal niet wachten. Als je opdrachtgever dan ook nog eens te laat is met betalen, kan het naast lichtelijke stress ook voor liquiditeitsproblemen zorgen. In dat geval is het een goede oplossing om je debiteuren te laten financieren. Factoring zorgt er voor dat je facturen direct worden uitbetaald en je dus meteen over geld beschikt waar je recht op hebt. Zo kun jij je als zzp’er weer bezig houden met zaken die wél leuk zijn. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk?
abundance-bank-banking-36104.jpg

Zzp’er kiest voor gemak en prijs bij keuze bank

Volgens Rompslomp is ING nu nog de grootste zzp-bank
Bij welke bank bankier jij als zzp’er? Uit onderzoek van Rompslomp blijkt dat de meeste zzp’ers kiezen voor ING, op de voet gevolgd door Rabobank. Kleine ondernemers kiezen voor gemak en laagste prijs.
antique-bills-business-210600.jpg

Speciaal geschillenloket Kifid helpt zzp'ers bij problemen met de bank

Gedragscode kleinzakelijke financiering
Zelfstandig ondernemen is de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen. Om aan deze trend tegemoet te komen, werd onder andere sinds 1 juli 2018 de Gedragscode kleinzakelijke financiering van kracht. Deze code bepaalt wat organisaties en ondernemers van hun bank mogen verwachten indien zij externe financiering aanvragen voor hun bedrijf.
doctor-healing-ill-5795.jpg

Waarom is het zo belangrijk om een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) af te sluiten?

Wij zijn bereid je te helpen
Als zzp’er profiteer je van enorm veel voordelen ten opzichte van werknemers in loondienst. Denk daarbij aan de vrijheid die je als zzp’er hebt en natuurlijk de mogelijkheid om aanzienlijk meer geld te verdienen. Je bouwt zelf iets op en maakt je eigen keuzes. Kortom, je bent eigen baas.
Cashflow.jpg

De cashflow van een zzp’er

Maak een duidelijk cashflowoverzicht
De cashflow, ook wel kasstroom genoemd, geeft alle ingaande en uitgaande geldstromen weer. Dit zijn de ontvangsten en uitgaven in je bedrijfsactiviteiten over een bepaalde periode. Hoe maak je een duidelijk overzicht?
Getoond 1 tot 10 van 140. Er zijn meerdere pagina's.
Stel je vragen aan de bedrijfsadviseurs met ondernemersachtergrond van ZZP Servicedesk tijdens het gratis ZZP Fiscaal Spreekuur. Plan zelf je afspraak in wanneer het jou uitkomt!
In dit Excel-bestand kun je jouw financiële plan opstellen.
Starten als zzp'er en klaar om een ondernemingsplan te schrijven? Download ons gratis sjabloon, makkelijk in te vullen en naar jouw wensen aan te passen.
Als ZZP'er ben je zelf verantwoordelijk voor het sturen van een nette en overzichtelijke factuur. ZZP Servicedesk heeft een voorbeeld opgesteld, dat jij kunt gebruiken en aanpassen naar jouw wensen en huisstijl.
Je controleert elke dag trouw je bankrekening, maar je opdrachtgever is te laat met betalen. Wat nu? Dan moet je een betalingsherinnering sturen. Download hier een gratis voorbeeld.
Vroeger ging je als ondernemer standaard naar de bank als je extra geld nodig had. Nu is de situatie anders. Sinds de kredietcrisis moeten banken vaker nee verkopen. Gelukkig komen er steeds meer alternatieven bij om je bedrijf te financieren. Welke? Dat lees je in dit whitepaper.
Je administratie bijhouden is niet de leukste klus, maar wel noodzakelijk. Je kunt het jezelf makkelijker maken door online te gaan boekhouden. In dit whitepaper lees je daar alles over.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer