KOR.jpg

Vanaf januari 2020 vernieuwde kleineondernemersregeling (KOR) voor kleine ondernemers

Is de vernieuwde KOR voor jou interessant?
De kleineondernemingsregeling (KOR) is gemoderniseerd en gaat in op 1 januari 2020. Door de vereenvoudiging van de nieuwe KOR verminderen de administratieve lasten voor zowel kleine ondernemers als de Belastingdienst. Ondernemers die een jaaromzet van minder dan € 20.000 hebben, kunnen gebruikmaken van de regeling en vrijgesteld worden van btw. De KOR kan een belangrijke regeling voor (startende) zzp’ers zijn, maar is deze in jouw situatie ook voordelig?
boss-brainstorming-business-1093913.jpg

Btw bij betaalde presentatie of voordracht

Btw rekenen bij presentatie of voordracht. Hoe zit dat?
Hoe zit het met de btw als je als zzp’er een betaalde presentatie geeft of voordracht houdt? Ook zzp’ers kunnen over specialistische kennis en ervaring beschikken. Kennis en ervaringen worden vaak gedeeld, daar worden we immers wijzer van! Als grote bron van kennis en ervaring word je graag gezien als spreker op bijvoorbeeld informatieavonden of bijeenkomsten van ondernemers. Wat als jij gevraagd wordt om tegen betaling een presentatie of voordracht te geven? Moet je dan btw rekenen of juist niet?
audi-black-car-8639.jpg

Reminder: geef je BTW privé-gebruik van de auto aan in de laatste aangifte!

Vergeet het niet
Een auto van de zaak wordt vaak zowel zakelijk als privé gebruikt. Je bent vast bekend met de fiscale bijtelling, maar wat vaak vergeten wordt, is dat er btw betaald dient te worden bij privégebruik van de zakelijke auto. Bij aanschaf kun je de btw op bijvoorbeeld de aanschaf, onderhoud en gebruik aftrekken, voor zover de auto wordt gebruikt voor belaste omzet. Een keer per jaar, in de aangifte over het laatste tijdvak van het kalenderjaar, moet je een correctie opnemen van de afgetrokken btw in verband met het privégebruik van de auto.
cash-cent-child-1246954.jpg

Verandert je inkomen? Wijzig je voorlopige aanslag

Voorkom verrassingen bij de aangifte inkomstenbelasting over 2019
Een groot deel van de zzp’ers zal op basis van de voorlopige aanslag maandelijks belasting gaan betalen. Maar verwacht jij nou dat je dit jaar aanzienlijk meer of minder gaat verdienen in vergelijking met vorig jaar, dan kan dat gevolgen hebben voor de hoogte van je voorlopige aanslag.
3673240494_7a4c38439f_b.jpg

Nieuw btw-identificatienummer voor eenmanszaken in Nederland

Btw-nummer bevat niet langer privacygevoelige informatie
Per oktober 2019 krijgen alle eenmanszaken in Nederland een nieuw btw-identificatienummer, het btw-id. Het btw-id zal niet langer privacygevoelige informatie bevatten.
Naheffingsaanslag.png

1 op de 13 ondernemers krijgt naheffingsaanslag door late btw-aangifte of betaling

Gebruik de checklist
Ongeveer 140.000 ondernemingen ontvangen een dezer dagen een naheffingsaanslag omdat hun btw-aangifte en/of –betaling niet binnen de gestelde deadline is gedaan. Omdat veel ondernemers niet weten wat zij met deze naheffingsaanslag moeten doen, heeft de Belastingdienst een checklist gepubliceerd. Hiermee kun je aan de hand van drie stappen checken of de naheffingsaanslag klopt en welke actie je moet ondernemen.
beautiful-blur-casual-935756.jpg

Nieuw portaal belastingaangifte zzp’ers

Belastingaangifte wordt vergemakkelijkt en inzichtelijker
Vanaf 2019 krijgen zzp’ers een nieuw portaal voor de belastingaangifte: Mijn Belastingdienst Zakelijk. Met dit nieuwe portaal wil de fiscus de belastingaangifte voor zzp’ers vergemakkelijken en inzichtelijker maken. Zzp’ers en eenmanszaken kunnen vanaf 3 januari inloggen, mogelijk met DigiD.
adult-business-desk-296886.jpg

Zo houd je de administratie succesvol bij

Een aantal tips
Het opzetten van een onderneming kost veel tijd. Je dient je netwerk op te bouwen, probeert contact te zoeken met potentiële opdrachtgevers en leveranciers, je bent aan het nadenken over hoe je jezelf wil promoten of misschien ben je een eigen website aan het bouwen. Maar denk je ook aan je administratie?
shutterstock_4833966911.jpg

Een nieuw laag btw-tarief van 9%: de gevolgen voor zzp’ers

Bereid je goed voor!
Het kabinet verhoogt per 1 januari 2019 de lage btw van 6% naar 9%. Dit heeft gevolgen voor zzp’ers die producten of diensten leveren die vallen onder het lage btw-tarief. Er zijn nu al een aantal zaken die je kunt regelen om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de wijziging.
shutterstock_127820861.jpg

Herregistratie BIG voor zzp’ers in de zorg

Ondersteuning nodig? Wij kunnen je helpen
Voor veel zorgprofessionals verloopt de BIG-registratie per 1 januari 2019. Het gaat om 160.000 professionals in de zorg die een oproep hebben gehad zich te herregistreren. Zij zullen actie moeten ondernemen om hun registratie te behouden. Voor zzp’ers geldt er een aparte route.
Getoond 1 tot 10 van 29. Er zijn meerdere pagina's.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer