Geen voorziening.jpg

4 op de 10 zzp’ers geen voorziening voor arbeidsongeschiktheid

Vooral lage inkomens geen buffer
Begin 2019 heeft 41 procent van de zzp’ers aangegeven geen enkele voorziening te hebben voor eventuele arbeidsongeschiktheid. De verzekeringen zijn duur en er wordt geen spaargeld of beleggingen achter de hand gehouden voor eventuele arbeidsongeschiktheid. Dit blijkt uit cijfers uit de tweejaarlijkse Zelfstandigen Enquête Arbeid van TNO en het CBS.
Stand KVKStartersdag.jpg

Terugblik op de KVK Startersdag 2019

Hebben we jou kunnen adviseren?
Op 22 juni stond ZZP Servicedesk op de KVK Startersdag in Den Haag en Utrecht. Wij vonden het een succes!
Euros.jpeg

Een minimumtarief van 16 euro voor zzp’ers

Kabinet wil hiermee risico op armoede verkleinen
Het duurt nog even, maar per 2021 zal er een minimumtarief van 16 euro voor zzp’ers gelden. Het kabinet is al langere tijd op zoek naar een manier om de groeiende groep schijnzelfstandigen te beschermen. Volgens minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken is dit tarief vergelijkbaar met het wettelijk minimumloon. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen verschillende sectoren.
KOR veranderen.jpg

Van KOR naar OVOB

De kleineondernemersregeling zal gaan veranderen
De kleineondernemingsregeling (KOR) wordt per 1 januari 2020 gemoderniseerd. Momenteel kunnen vooral kleine ondernemingen gebruik maken van de KOR. De KOR is dus een belangrijke regeling voor zzp’ers. De KOR wordt vervangen door de omzetgerelateerde vrijstelling van omzetbelasting (OVOB).
Verplichte AOV.jpg

Zzp’ers mogelijk verplicht verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid

Het pensioenakkoord zal verder uitgewerkt worden
Als het principeakkoord over pensioenen wordt doorgevoerd, moeten zzp’ers zich in de toekomst verplicht verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. En daar is niet iedere zzp’er blij mee.
Wetswijzigingen juli.jpg

De belangrijkste wetswijzigingen voor zzp’ers per 1 juli 2019

Bereid je goed voor
Vanaf 1 juli gaan er verschillende wetten en regels veranderen. De belangrijkste wetswijzigingen zijn op een rijtje gezet.
shutterstock_1134629516.jpg

Doe de btw-aangifte voor 31 juli 2019!

Eind deze maand moet de aangifte en de eventuele afdracht door de Belastingdienst zijn ontvangen
Als je als zzp’er btw-plichtig bent per kwartaal, dan moet je voor einde van deze maand de btw-aangifte indienen over het tweede kwartaal van dit jaar, dus over de maanden april, mei en juni. Doe dit op tijd, want uiterlijk 31 juli moet de aangifte en de eventuele afdracht door de Belastingdienst zijn ontvangen.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer