De agenda van bedrijfsjournalist Andrew Groeneveld

Tikken, bellen en surfen
Heb je vaak het gevoel dat er te weinig uren in een dag zitten? En vraag je je af hoe collega-zzp'ers hun tijd indelen? ZZP Servicedesk geeft je een kijkje in de agenda's van zelfstandig professionals. Dit keer Andrew Groeneveld, schrijver, bedrijfsjournalist en taaltrainer uit Haarlem.
07.15: Ik heb op maandagmorgen nooit veel zin, maar kom evengoed solidair met mijn vrouw mijn bed uit. Terwijl zij onder de douche staat, maak ik zwijgend het ontbijt en scan het nieuws op mijn mobiel.
 
08.00: Op de bedenverdieping kruip ik in mijn kantoor achter de computer, lees diagonaal de krant en bekijk de laatste mailtjes. Een opdrachtgever voor een boek heeft correcties gestuurd, die ik snel verwerk.
 
08.30: Ik spring onder de douche en ren de deur uit voor een interviewafspraak voor een vakbondsblad In Schermerhorn. In de auto pruts ik vergeefs wat met de navigatie, die ik nog steeds niet onder de knie heb.
 
09.15: Onderweg belt een klant. Of hij morgen bij mij mag komen werken aan een belangrijk stuk. Het is bij mij veel rustiger dan bij hem en hij trakteert op lunch. Dat is nog eens relatiemanagement!
 
11.00: Na mijn interview bel ik de eindredacteur van het bondsblad en bespreek de lijn van het interview. Daarna bel ik met de omroep waarvoor ik vorige week teksten heb gemaakt over social media. We nemen de correcties door.
 
12.00: Met een boterham achter de computer doe ik van alles tegelijk. Ik werk ik mijn aantekeningen van het interview uit, schrijf een factuur, verstuur de definitieve tekst over social media, check de mail en verzamel ondertussen informatie voor een themabijeenkomst over flexwerk, waar ik morgen aan het einde van de dag naartoe moet voor een hr-bureau.
 
13.00: Snel wat boodschappen doen voor het avondeten. Daarna zet ik me aan een nieuwsbrief voor de deelnemers aan mijn online schrijftraining.
 
14.00: Ik meld me aan voor een ondernemersmarkt bij mij in de buurt. Binnenkort lanceer ik mijn eigen app en het lijkt me een mooi moment om mijn pitch te oefenen. Daarna besteed ik een paar uur aan het testen van de app, waarvan een proefversie door de bouwer online is gezet.
 
16.45: Mijn vrouw komt thuis. Ik zet thee, we ploffen in ons kantoor op de bank en nemen de dag door.
 
17.15: Terwijl mijn vrouw boven gaat koken – we doen dat om beurten - stuur ik de testresultaten van mijn app naar de bouwer. Ik bel er voor de zekerheid achteraan. Gelukkig, de bouwer zit nog op schema.
18.00: We kijken samen naar het journaal. Mijn vrouw en ik hebben allebei voor de NOS gewerkt en leveren doorlopend hardop commentaar op de teksten.
 
19.00: Na het eten breng ik de boel aan kant – dat doen we niet om beurten. Terwijl DWDD aanstaat zijn we allebei nog druk in de weer op een tablet en onze telefoons om mailtjes te beantwoorden en spelletjes te doen.
 
20.15: Toch nog even naar beneden. De btw-aangifte spookt al tijden door mijn kop. Snel even verwerkt en de papieren bij elkaar geraapt, die ik morgen nodig heb tijdens het gesprek met mijn boekhouder.
 
21.00: Mijn vrouw roept. We hebben afgesproken dat we niet te lang achter de computer blijven zitten en elkaar erop aanspreken wanneer dat wel dreigt te gebeuren. Van blauwe schermen slaap je maar onrustig. Er is bovendien meer in het leven dan werk alleen.
 
22.45: We pakken nog één keer onze mobieltjes, maar dit keer om ze aan het sap te leggen. Daarna luisteren we in bed naar Het Oog op Morgen, terwijl ik ondertussen de nieuwste Deon Meyer probeer te lezen.
 
Meer weten over Andrew en zijn bedrijf? Bekijk hier zijn profiel.

Wil jij ook met jouw agenda op ZZP Servicedesk komen te staan? Meld je dan aan door te mailen naar redactie@zzpservicedesk.nl.
 

Lees ook…

Hoe houd ik mijn administratie overzichtelijk?

Hoe je het ook wendt of keert, als zzp’er zul je moeten (leren) administreren. Niet alleen omdat je moet, maar ook omdat het ontzettend nuttig is.

Starten vanuit de WW

Wanneer je je baan verliest en in de WW terechtkomt heb je twee opties: keihard solliciteren om weer een baan in loondienst te vinden of voor jezelf beginnen. Kies dan voor de vrijheid en word zzp'er! Wil jij starten terwijl je een uitkering hebt? Dan kan je werkcoach van het UWV je daarin ondersteunen.

Van VAR naar voorbeeldovereenkomst

De VAR is verdwenen: sinds 1 mei 2016 is de oude regeling vervangen door de nieuwe wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA). Wat betekent dit voor jou als zzp’er? De veranderingen op een rij.
Wil jij weten op welke flexwerkplekken je kunt werken, hoe je op iedere plek je werk kunt doen en wil je ervaringen van andere zzp'ers lezen? Download dan dit whitepaper.