Willem  Overbosch

Willem Overbosch

Commercieel

De wereld elke dag een beetje ondernemerder maken.

Dat is waar ik elke ochtend voor mijn bed uit kom. Die passie voor ondernemerschap heb ik niet met de paplepel ingegegoten gekregen. Die heb ik pas rond mijn 30ste ontdekt. 

Ik heb in Maastricht Economie gestudeerd en ben daar in 1997 afgestudeerd. Na een aantal maanden als docent international Business werkzaam geweest te zijn, ben ik mijn carrière begonnen als Logistiek planner bij ExxonMobil in Breda. Na drie jaar corporate management traineeship, was het tijd om het roer om te gooien en ben ik in 2000 naar Australië en Nieuw Zeeland vertrokken om een jaar te gaan reizen. In dat jaar ben ik los gekomen van het pad waarop ik zat, meer mijn eigen gevoel gaan volgen en heb ik mijn vrouw Milou leren kennen.
Na terugkomst ben ik in 2001 begonnen bij Informore, een ICT bedrijf gespecialiseerd in ketenmanagement oplossingen. Dit was mijn eerste aanraking met het ondernemerschap in een klein bedrijf met 10 man. Dat smaakte al snel naar meer. 

Ondernemerschap
In 2003 heb ik de stap gezet om ondernemer te worden. De eerste 2 jaar waren meer een ontdekkingsreis in de wereld van het ondernemerschap. Wat doe je, waarom doe je het en hoe pak je het aan? Die zoektocht naar het antwoord op al die vragen vormde de basis voor het idee achter MKB Servicedesk: "Driven by entrepreneurship" Elke dag weer ervoor gaan om iets moois te maken voor iedereen die wat wil doen met ondernemerschap. Ik heb veel ervaring opgedaan met online ondernemen, content marketing en B2B marketing.

Storytelling
De laatste jaren heb ik er erg veel plezier is mijn ervaringen in het ondernemerschap te delen. Dat doe ik via de stichting Jong Ondernemen, masterclasses ondernemerschap en lezingen over het MKB en ondernemen. Onlangs is mijn eerste boek Toptrends voor ondernemers - van trend naar toepassing uitgekomen. Een boek vol inspiratie rondom Digitale Transformatie, Duurzame groei (global goals for sustainable development) en Digitale markering.


Werk en privé lopen bij ons volledig door elkaar heen en ons gezin met 4 jonge kinderen is een gezellige ondernemende bende. Ik probeer tijd te maken om te dromen, voor reflectie, een boswandeling met de kids, een boek en wekelijks hardlopen.

Recente artikelen door Willem Overbosch
 
  5 feb 2018 Wat is nou hipper? Vloggen of gevlogd worden?
 
Contactgegevens Willem Overbosch
Overbosch Holding BV
Willem Overbosch
Reactorweg 9A
3542 AD Utrecht
Volg Willem Overbosch
LinkedIn
Twitter
Google+
Website
 

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer